2 mai 2011

Concurs - Sărbătorile mari.

Am pregătit postări epice pentru toată săptămână, aşa că stay tuned.
Cu toţii ştim că cele mai îndrăgite sărbători sunt Paştele şi Crăciunul. Deci cred că deja ştiţi tema concursului de azi. Paşte vs. Crăciun. Scopul câştigătoarei este să demonstreze că e cea mai îndrăgită sărbătoare.

RUNDA 1 - General
Adică despre ce e vorba, când se ţin.
• De Crăciun vorbim de o naştere impresionantă, sub cerul liber, undeva în Palestina a unui băieţaş numit Gizăs care "a venit să ne mântuie". Amin. De Paşte, acelaşi Gizăs este supus unor chinuri groaznice, i se bat cuie în mâini şi pticeoare, în piept şi în altceva, şi moare bătut în cuie pe o cruce.
• Crăciunul pică pe 25 Decembrie şi aduce muuulte cadouri, şi e aşteptat de multă lume. Paştele nu au dată fixă, şi uneori sunt de mai multe ori pe an, depinde de religie. Şi vin foarte repede.
FINALUL RUNDEI: CRĂCIUN - +3p. ; PAŞTE - +1p.

RUNDA 2 - Obiceiuri
Adică cât de 'enjoyable' sunt obiceiurile de sărbătoare.
• De Paşte se cântă sobru, morbid, despre morţi şi morminte. De Crăciun se cântă despre Moş Crăciun şi prietenii săi.
• De Paşte mergi la înviere, meri de iei lumină şi papi vin cu linguriţa. De Crăciun mergi la colindat treaz-lumină, şi "papi" vin cu damigeana.
• De Paşte ciocneşti ouă, de la care, inevitabil ţi se face rău de supradoză şi eşti trist. De Crăciun ciocneşti pahare, ţi se face rău şi de la alea, dar eşti oricum vesel!
• De Paşti mănânci un fel de zeamă acră care are oase de bee-ee! în ea şi eventual un cap de bee-ee! mort care se uită la tine cu nişte ochi siniştri. De Crăciun mănânci un fel de animal, numit porc, gătit în zeci de feluri. Eu, cel mai bine agreez Sarmalele bunicăi.
FINALUL RUNDEI: CRĂCIUN - +4p. ; PAŞTE - +0p.

RUNDA 3 - Mascotă şi mediatizare
Adică cât de mult se vorbeşte despre ele şi cine le reprezintă.
•Crăciunu e "condus" de un moşuleţ dolofan şi drăguţ, Mos Crăciun, care ne aduce cadouri mari şi multe şi ne iubeşte pe toţi, şi toţi copii mici cred în el, şi stau în limbă după el. Paştele sunt reprezentate de un mit urban, nuştiu de unde a apărut şi ăsta, numit Iepuraşul de Paşte. El aduce cadouri doar câteodată, şi ele sunt nesemnificative, mici, nici nu se pot compara cu cele ale moşului. El e un vierme pe lângă Moş.
• De Crăciun vedem la TV mii de filme gen 'Cum a furat Grinch Crăciunul', 'Singur Acasă X', şi emisiuni caritabile numite 'Moş Crăciun Există!' sau 'Şi eu cred în Moşul!' şi produsele de crăciun apar din Noiembrie pe rafturi şi e atmosfera aia plăcută când ninge şi e mega-luminat tot şi peste tot auzi colinde şi 'All I want for X-mas is you!' şi tot. De Paşte vedem acelaşi 'Iisus din Nazaret' sau 'Patimile lui Iisus' jucat pe toate canalele, dar cu actori diferiţi. E un film cu mult sânge şi shit. Nu auzi nicăieri colinde şi cântece îmbietoare. Dic la ei!
FINALUL RUNDEI: CRĂCIUN - +4p. ; PAŞTE - +0p.

SCOR FINAL: CRĂCIUN: 11 puncte
                        PAŞTE: 1 punct
Deci, după cum sigur vă aşteptaţi de la început, Crăciunul câştigă detaşat. Dacă credeţi că nu am judecat bine, sau aveţi ceva de adăugat, avem cutie de comentarii. Dacă ţi-a plăcut, poţi da like.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu