18 mai 2011

Cum e cu prietenii buni.

Bă, voi v-aţi gândit vreodată ce diferenţă e între comportamentul cu un prieten vechi, bun, căruia îi spui orice şi îţi spune orice, şi comportamentul cu un prieten formal, sau în cazuri, musafir.

Exemplul 1: Vine la tine acasă. Când intră un prieten formal, zici "nu te descălţa!", "ce serveşti?", "scuze de dezordinea din cameră" şi începi să povesteşti cu el despre chestii banale.  Când vine un prieten foarte bun, îi deschizi uşa şi-l dai în mă-sa, facă ce-o vrea. În cele din urmă o să-ţi ceară apă, iar răspunsul e pe măsură: "No mă p*lă, ce eşti lenes? Da' ridică-ţi curu' şi ia-ţi, că doară ai mâini!". Şi te-apuci  să vorbeşti chesti seriosase cu el/ea, cine cu cine mai umblă, care şi-o mai rupt gâtu' cu biţa, joci cu el/ea jocuri şi chestii.

Exemplul 2: Dacă mergi tu la el/ea în vizită, să zicem. La cineva "străin" stai pe locul tău, mai arunci o privire pe pereţii din jur, întrebi politicos unde e toaleta. Dacă mergi la un prieten foarte bun, regulile sunt simple: faci ce vrei. Fie că e sau nu de acord, că de, sunteţi prieteni buni. La un moment dat îi zici că mergi la baie, şi-apoi te duci la frigider, iei ceva de mâncare că ţi foame, şi îi aduci şi lui/ei. Nu se supără că şi pe el îl chinuiau maţele. Te uiţi ce diplome mai are, câte stickere şi-o mai lipit pe birou şi tot ce poţi face.

Exemplul 3: Mergeţi prin oraş, da? Şi începeţi să vorbiţi. Involuntar, prietenul cel mai bun o să facă o glumă, fie ea naşpa sau nu. Tu o să-i zici, pentru că îţi permiţi, "dute-n p*la mea mă" sau "să te f*t", în semn de respect, în niciun caz că ai vrea să-l jigneşti. Cu prieteni formali, nu îţi permiţi nici măcar să faci glume, dapăi să mai le şi  comentezi.

Ş-apoi, voi aţi observat (băieţii mai ales) că organul genital masculin este, în cele din urmă, un apelativ foarte folosit cu cei mai buni prieteni? Şi nu doar ăsta. Că dacă-l strigi "bă p*lă/m*ie/pi*dă/f*tai/coi" nu se supără, şi din reflex îţi va răspunde poate la fel, sau poate cu specii de animale gen "ce-i mă boule/vacă/mistreţ/dihor/sconcs/jită". Şi aşa conversaţi. Şi dacă-l trimiţi acolo de unde s-au întâlnit gameţii masculini cu cei feminini şi s-a format prima celulă din el, începe să râdă, nu se supără. La fel e şi cu pumni, picioare, palme, deşi răspunsul nu va întârzia să apară. Cu prieteni noi, încă nu îţi permiţi. Dar dacă vă îmţelegeţi bine, îţi vei peemite în curând...

Tu cum te petreci cu prietenii buni? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu